Muzejpedagoģiskā nodarbība “Vēro, analizē un radi pēc Valda Buša mākslas”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Keneta Krauze

E-pasts:

keneta.krauze@jurmala.lv

Tel. nr.:

29328582

Nozares:

Vizuālā māksla, Kultūras mantojums

Nodarbības mērķis ir skolēniem radīt priekšstatu par mākslinieka Valda Buša (1924–2014) dzīvi un glezniecību, kopīgi analizējot un pētot viņa mākslu, salīdzinot to arī ar mūsdienu daiļradi un pašiem izmēģinot Valda Buša krāsu paleti.

Nodarbību veido trīs daļas. Sākumā skolēniem būs iespēja uzzināt par mākslinieka V. Buša dzīvi, apskatīt viņa darbnīcu, kā arī vairākas viņa gleznas. Apskatot mākslas darbus, skolēni veiks novērojumus, savu analīzi par to, kas konkrētajiem darbiem raksturīgs – tā krāsas, tehnika, stils, žanrs, utt. Kopīgi apspriežot un izsakot savu viedokli, skolēni varēs salīdzināt V. Buša mākslu ar šobrīd aktuālo daiļradi.

Otrajā daļā skolēniem grupās vai visiem kopā būs iespēja izvēlēties vienu no V. Buša ainavām. Attīstot sadarbības prasmes, izvēlēto darbu būs jāmēģina kopīgi uzzīmēt, zīmējot darba fragmentus, lai galā radītu kopēju ainavu.

Nobeigumā, izmantojot viedtālruņus vai piezīmju lapas, skolēniem būs iespēja veidot atgriezenisko saiti par dzirdēto un pieredzēto.

*Nodarbības saturs un norise tiek pielāgota konkrētai skolēnu vecuma grupai, bet jo īpaši tā piemērota 7.–12. klašu skolēniem.

Norises vieta: Jūrmalas muzeja filiāle – Bulduru Izstāžu nams (Muižas iela 6, Bulduri)