Muzejpedagoģiskā nodarbība “Virves un striķi” Virvju un striķu darbnīcas ekspozīcijā

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

1.–4., 5.–9. klase

Saziņai:

Anete Plāse

E-pasts:

brivdabasmuzejs@jurmala.lv

Tel. nr.:

67754909

Nozares:

Kultūras mantojums

Nodarbības mērķis ir skolēnus interaktīvā un saistošā veidā iepazīstināt ar virvju vīšanas arodu, tā vēsturi un ciešo saistību ar zvejniecību Jūrmalas Brīvdabas muzejā.

Nodarbībā skolēniem ir iespēja iepazīties ar Virvju un striķu darbnīcas ekspozīciju Jūrmalas Brīvdabas muzejā. Nodarbība sniedz ieskatu virvju un striķu tapšanas procesā. Kopā ar muzeja speciālistu tiek meklētas atbildes uz jautājumiem – kā virves izgatavoja 19. gadsimtā? Kādus materiālus izmantoja? Kur pielietoja?

Nodarbībā skolēni, sadarbojoties grupās, meklēs atbildes uz nezināmo, sarunāsies, pētīs un praktiski līdzdarbosies, izzinot virvju vīšanas arodu un tā saistību ar zvejniecības jomu. Nodarbības nobeigumā diskusijas veidā skolēni nostiprinās zināšanas par dzirdēto un pieredzēto, tādējādi veidojot atgriezenisko saiti.

Muzejā apskatāmajā ekspozīcijā “Virvju un striķu darbnīca” izvietota virvju vīšanas rīku, materiālu un izgatavoto paraugu kolekcija, kas ir lielākā Baltijā. Zvejnieka ikdiena kādreiz nebija iedomājama bez striķiem, virvēm un tauvām – lielākas un mazākas, resnākas un šaurākas bija nepieciešamas gan zvejā, gan saimniecības darbos.

Nodarbības saturs un norise tiek pielāgota konkrētai skolēnu vecuma grupai, bet jo īpaši tā piemērota 1.–6. klašu skolēniem.

Norises vieta: Jūrmalas muzeja filiāle – Jūrmalas Brīvdabas muzejs (Tīklu iela 1a, Buļļuciems)