Interaktīva dejas izrāde “Es pamēģināšu”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Izbraukumā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Edvards Kurmiņš

E-pasts:

edvardskurmins@gmail.com

Tel. nr.:

28644043

Nozares:

Deja

Izrāde aicina pusaudžus uz deju, lai caur to tiektos pierādīt, ka katra jaunieša personība ir vērtība, un lai parādītu, ka katrs var būt skaists savā unikālajā veidā. Tā mudina izmantot pusaudžu vecuma izaicinājumus kā iedvesmu un iepazīties ar dejotāja ikdienu – radošajiem procesiem, savstarpējo komunikāciju, izpratni par ķermeni un performatīvo stāvokli.

Sākumā vadītājs iepazīstina skolēnus ar sevi un savu profesionālo pieredzi, demonstrējot un izskaidrojot kustību izpausmes. Pusaudži aicināti pievērst uzmanību tam, kā tiek izpildītas kustības, kā kustības liek mums justies, cik spēcīgs dejā ir instinkts. Izrāde palīdz apzināties ķermeni un savienot mentālo un fizisko pasauli, padarot deju baudāmu gan izpildītājam, gan skatītājam.

Izrādes-nodarbības laikā skolēni tiek aicināti līdzdarboties vienkāršos kustību uzdevumos, kurus var veikt gan savās sēdvietās, gan virzībā telpā. Šos uzdevumus palīdz izjust un izpildīt profesionāls dejotājs.

Izrādes beigās skolēni ir ne tikai iepazinušies ar deju, bet arī to pieredzējuši gan kā skatītāji, gan kā izpildītāji.

*Izrāde tiek organizēta kā mono-performance ar trim izpildītājiem, lai to var izrādīt vairākās telpās vienlaicīgi.

Radošā grupa

Horeogrāfs, idejas autors: Edvards Kurmiņš
Izpildītāji: Simona Ozola, Roberta Gailīte, Vladimirs Goršantovs

Papildu informācija

Laimetīgās dejas apvienība “SIXTH” apvieno jaunās paaudzejas dejas māksliniekus. Šī horeogrāfu paaudze tiecas radīt laikmetīgu, iekļaujošu mākslu un ar savu darbu vēlas stiprināt laikmetīgās dejas kultūru Latvijā, veidot izrādes, kurās tiek izgaismotas sabiedrībā aktuālās tēmas, kā arī piedāvāt iespēju sadzirdēt stāstus, kuri personīgi aizkustinājuši māksliniekus. Apvienības fokusā ir ķermenis, kustība kā pilnvērtīgs izpausmes veids, kas rosina empātiju un veido plašāku skatījumu par cilvēka esību mūsdienu pasaules telpā.

Izrāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda 2024. gada mērķprogrammas “Programmas “Latvijas skolas soma” satura radīšana” atbalstu.