Radošā darbnīca “Virtuves litogrāfija. Titullapas”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

"Grāmata Latvijā" administrācija

E-pasts:

gramata.latvija@lnb.lv

Tel. nr.:

26420065

Nozares:

Vizuālā māksla, Dizains, Kultūras mantojums, Literatūra un grāmatniecība

Darbnīcas pirmajā daļā skolēni pēta titullapu piemērus no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) krājuma un iepazīst teksta hierarhijas, lasāmības un kompozīcijas pamatprincipus titullapu veidošanā, interpretē tos mūsdienu grāmatniecības kontekstā un izprot to funkciju un nozīmi grāmatu dizainā. Otrajā daļā skolēni ar sadzīvē izmantojamu priekšmetu un vielu palīdzību praktiski apgūst litogrāfijas tehniku un rada savu dizainu kādas pazīstamas vai izdomātas grāmatas titullapai. Darbnīca veicina radošo domāšanu un kompozīcijas veidošanas kompetences.

Norises ietvaros skolēni speciālista pavadībā apmeklē Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) izstādi “Teksts mūs neinteresē”. Izstāde ir viens no centrālajiem cikla “Latviešu grāmatai – 500” 2024. gada notikumiem, izceļot grāmatas dizaina, cilvēka un tehnoloģijas mijiedarbību.

*Nodarbība piemērota 7.–12. klašu skolēniem.
*Grupām virs 15 skolēniem darbnīca var notikt rotācijā ar izstādes “Teksts mūs neinteresē” iepazīšanu vai kādu citu LNB norisi, iepriekš par to vienojoties. Ja skolēnu grupai LNB apmeklējuma laikā paredzēts dalīties uz pusēm, lūdzam jau iepriekš plānot dalīšanos līdzvērtīgās grupās. Katrai grupas daļai, kas piedalīsies atsevišķās aktivitātēs, nepieciešams pieaudzis pavadonis, kura pienākums ir veicināt grupas līdzdalību norisē.