Skolotāji turpinās apgūt metodes, kā kultūras norises izmantot mācību saturā

Publicēts: 11.10.2024.

Foto: Reinis Oliņš

Šajā rudenī turpināsies pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programma “Kultūras norises kā mācīšanās resurss”. Tajā skolotājiem un kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” koordinatoriem būs iespēja apgūt jaunas metodes pilnvērtīgai kultūras norišu izmantošanai mācību saturā, lai tādējādi padarītu mācīšanos mūsdienīgāku, jēgpilnāku un personiskāku.

Mācības norisināsies praktiski un interaktīvi darbojoties, pētot un analizējot kultūras norises, diskutējot, veicot nelielus pētījumus un izvērtējot dažāda veida informāciju divos klātienes un vienā tiešsaistes seminārā.  Programmas dalībnieki papildinās zināšanas par programmas “Latvijas skolas soma” piedāvājumu kino un teātra, kultūras mantojuma, literatūras un grāmatniecības u.c. nozarēs un to integrēšanu dažādu mācību jomu satura apguvē.  

Plašāk par programmu var lasīt IAC mājaslapā.

Programma norisināsies 17. oktobrī, 7. un 28. novembrī Gulbenē, 22. oktobrī, 6. un 22. novembrī Valmierā, 1., 20. un 29. novembrī Rīgā.

Programmu pēc Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” pasūtījuma izstrādājušas Izglītības attīstības centra (IAC) ekspertes. Nodarbības vadīs IAC lektores – IAC projektu koordinatore un lektore, Smiltenes vidusskolas izglītības metodiķe, skolotāja Daina Zelmene un IAC projektu koordinatore un lektore, Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas skolotāja, medijpratības eksperte Ingūna Irbīte.

Pirmo reizi profesionālās kompetences pilnveides programmai “Kultūras norises kā mācīšanās resurss” norisinājās šā gada pavasarī. Pirmie 20 skolotāji no visas Latvijas ne tikai apguva vairāk nekā 40 pasniedzēju piedāvātas darba metodes, bet arī dalījās savā līdzšinējā pieredzē un izveidoja jaunus profesionālus kontaktus. Programmas absolventi jau kļuvuši par padomdevējiem citiem kolēģiem savās un apkaimes skolās. Savukārt uzkrātā pieredze, t.sk., aprobētās metodes tiek apkopotas metodiskajā materiālā, kas skolotājiem būs pieejams jau šajā mācību semestrī.

Foto atskats un pirmo programmas absolventu atsauksmes pieejamas šeit.