Muzejpedagoģiskā nodarbība “Ceļojums Latvijas vēsturē”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā, Digitāla norise – tiešsaistē (Zoom, MS Team u. c.)

Klašu grupa:

1.–4. klase

Saziņai:

LNVM Izglītības un komunikācijas departaments

E-pasts:

info@lnvm.lv

Tel. nr.:

67221357

Nozares:

Kultūras mantojums

Nodarbības mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar cilvēku dzīvesveidu Latvijas teritorijā no akmens laikmeta līdz mūsdienām, piedāvājot iespēju atpazīt dažādiem laika periodiem raksturīgās pazīmes.

Nodarbība notiek, pētot “Pētnieku skapjus” Rīgas pils nodarbību telpā. Iztēlē ceļojot laikā un iepazīstot daudzveidīgos priekšmetus, skolēni veic dažādus uzdevumus. Strādājot grupās, tiek risināti uzdevumi un meklētas atbildes uz jautājumiem par senvēsturi, viduslaikiem, jaunajiem laikiem un jaunākajiem laikiem, pēc tam visi kopā noskaidro dažādiem vēstures posmiem kopīgo un atšķirīgo.

Noslēgumā skolēni piedalās laika līnijas veidošanā, izmantojot dažādiem vēstures periodiem raksturīgus priekšmetus. Līdzdarbošanās skolēniem piedāvā vieglāk izprast, kā vēstures periodi nomaina cits citu, kā arī salīdzināt tos.

*Nodarbība piemērota sākumskolas klašu skolēniem, īpaši 4. klašu skolēniem.

Papildu informācija

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ir trešais vecākais muzejs Latvijā un lielākā latviešu tautas muzejisko vērtību krātuve. Tā kolekcijās ir vairāk nekā 1 000 000 priekšmetu no 12 000 gadu ilgās vēstures Latvijas teritorijā: senlietas, rotu, monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u. c. Muzejs ne tikai krāj, glabā, restaurē un pēta kultūrvēsturiskās liecības un mūsdienīgi interpretē dažādas Latvijas vēstures tēmas, bet arī veido aizraujošu un saturiski bagātu muzeja apmeklētāju pieredzi, aicinot ikvienam izzināt savas zemes vēsturi un apzināties sevi kā tās daļu.

Plašāk: www.lnvm.lv.