Muzejpedagoģiskā nodarbība “Baltijas ceļa spēks”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

1.–4., 5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Tautas frontes muzejs

E-pasts:

tfm@lnvm.lv

Tel. nr.:

67224502

Nozares:

Kultūras mantojums

Nodarbībā skolēniem tiek sniegts padziļināts ieskats vienā no spilgtākajiem Trešās atmodas notikumiem – akcijā “Baltijas ceļš” –, veicinot un nostiprinot izpratni par sabiedrības iesaistes lomu vēsturiskos notikumos.

Skolēni uzzina par vērienīgās akcijas organizēšanu, norisi un sekām, strādā ar muzeja materiāliem, kas vēsta par šo notikumu, kā arī darbojas grupās, meklējot un analizējot akcijas dalībnieku motivāciju un emocijas. Skolēni iepazīstas ar “Baltijas ceļa stāstiem” un, lasot atspoguļotās ziņas par notikušo, analizē ārvalstu preses reakciju. Nodarbības laikā skolēni tiek mudināti debatēt par pilsonisko līdzdalību toreiz un tagad.

Nodarbība notiek unikālā ēkā – Latvijas Tautas frontes mītnesvietā, kurā tika pieņemti nozīmīgi lēmumi un risinājās vēsturiski notikumi, organizējot ceļu uz Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Tautas frontes muzejs ir viena no Latvijas jaunāko laiku vēstures liecību krātuvēm, kurā atrodamas unikālas liecības (priekšmeti, dokumenti), kas stāsta par Latvijas tautas centieniem atgūt neatkarību, par Trešo Atmodu. Apmeklētājiem iespējams iepazīties ar dokumentiem, fotogrāfijām, kinohronikām, kas atspoguļo Atmodas laika notikumus.