Latvijas Nacionālā rakstniecības un mūzikas muzeja literārās pastaigas

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Liena Šmukste

E-pasts:

komunikacija@rmm.lv

Tel. nr.:

67509263

Nozares:

Literatūra un grāmatniecība

Latvijas Nacionālais rakstniecības un mūzikas muzejs piedāvā vairākas pastaigas, kurās būs iespēja iepazīt dažādus latviešu autorus, viņu dzīvesgājumu un radošo darbību:

  • Pastaiga, iepazīstoties ar rakstnieka, dzejnieka, žurnālista un gleznotāja Anšlava Eglīša dzīves epizodēm, kas saistītas ar Rīgu, viņa personības tapšanas ceļu un dažiem rakstnieka dzīves notikumiem, kas sasaucas ar romāna “Homo Novus” ainām.
  • Literārajā pastaigā “Billes Rīga” būs iespēja ceļot laikā, salīdzināt savu bērnību ar mazās Billes bērnības pieredzi 1930. gadu Grīziņkalna rajonā, ko grāmatās aprakstījusi pati autore Vizma Belševica.
  • Literārās pastaigas “Matīsa Torņakalns” laikā Torņakalna ielās skolēni mūsdienu ainavā ieraudzīs Māra Bērziņa romāna “Svina garša” atspoguļotos notikumus. Tā būs iespēja neklātienē satikt grāmatas autoru, aplūkot vietu un varoņu prototipus, ceļot laikā un salīdzināt savu pieredzi ar grāmatas varoņa Matīsa Birkena dzīves redzējumu.
  • Pastaiga “Dzegužkalns aizkūkos” ļauj iepazīt Dzegužkalna nepieradināto daļu un sajust nomales noskaņu, tās laikā tiek izmantoti vizuālie materiāli no muzeja krājuma un pieminēti autori, darbu fragmenti, kuri ir dzīvojuši vai joprojām dzīvo šajā apkārtnē.

*Ņemot vērā to, ka pastaigas notiek ārā, nepieciešams laikapstākļiem piemērots apģērbs. Sliktu laikapstākļu dēļ pastaiga var tik pārcelta uz citu laiku, iepriekš par to vienojoties.

Papildu informācija

Latvijas Nacionālā rakstniecības un mūzikas muzeja (LNRMM) izglītības programma ir veidota tā, lai ar konkrētas norises piemēra palīdzību atklātu un iedzīvinātu kopējo LNRMM definēto muzeja misiju – iedvesmot nacionālā rakstniecības un mūzikas mantojuma laikmetīgai izpratnei un veicināt priekšstatu par muzeju kā telpu jaunai pieredzei un nozīmīgām sarunām. Muzejpedagoģiskās nodarbības tiek veidotas, balstoties uz muzeja krājumu, ekspozīcijas un izstāžu tematiku, kā arī skolu auditorijas interesēm.