Muzejpedagoģiskā nodarbība “Muzejā caur ķēķa durvīm”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

1.–4. klase

Saziņai:

Evita Zeile

E-pasts:

jaunlaicenesmuzejs@aluksne.lv

Tel. nr.:

29356277

Nozares:

Kultūras mantojums

Nodarbības mērķis ir saistošās sarunās ar rotaļu elementiem iepazīstināt skolēnus ar muzeja darbības jomām un muzeja darbinieku pienākumiem, tādējādi veicinot izpratni par muzeju kā svarīgu kultūrvēsturiskā mantojuma glabātāju un popularizētāju.

Nodarbību vada muzeja Vāvere, kura skolēnus iesaista sarunā par jautājumiem, Kas ir muzejs, kāpēc vajadzīgs muzejs, kā uzvesties muzejā un kāpēc? Turpmākā nodarbības gaitā Vāvere kopā ar skolēniem apmeklē muzeja telpas, iepazīstas ar muzeja darbiniekiem un viņu pienākumiem, izpilda uzdevumus un atklāj arī dažus negaidītus pārsteigumus. Noslēgumā muzeja Vāvere atklāj noslēpumu, kādēļ tieši viņai uzticēts stāstnieka darbs.

*Nodarbība paredzēta 1.–2. klasēm.

Jaunlaicenes muižas muzejs “Malēnieša pasaule” atrodas Vidzemes Ziemeļaustrumos, kur mīt nostāstos minētie malēnieši. Muzejs vāc, dokumentē, pēta un popularizē šīs puses savdabīgo materiālo un nemateriālo kultūrvēsturisko mantojumu, cenšoties saglabāt un no jauna iedzīvināt malēniešu valodu un tradīcijas. Muzejs stāsta arī par Jaunlaicenes muižu un tās īpašniekiem Volfu dzimtu, Vidzemes lauku muižu apsaimniekošanu un sadzīvi.