Ekspozīcijas izzināšana: Atklāj mākslas muzeju!

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

1.–4., 5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Izglītības programmu kuratori

E-pasts:

ekskursijas@lnmm.lv

Tel. nr.:

67324461

Nozares:

Vizuālā māksla

Muzejs un tā ekspozīcija ir aizraujoša, ievērojamu notikumu un personību pilna pasaule! Norises laikā skolēni iepazīsies ar dažādiem mākslas procesiem vēstures gaitā Latvijā un ievērojamākajiem meistardarbiem, izceļot katra perioda nozīmīgākās, izcilākās parādības un autorus, kā arī inovācijas.

Gids virza pastaigu cauri ekspozīcijām par Latvijas mākslu 19.–20. gadsimtā. Aktivitāte ietver sarunas elementus, radot skolēnos interesi, izpratni par vispārzināmo, problemātisko un neviennozīmīgo, kā arī veicinot labvēlīgu personīgo saikni ar mākslu.

Norises laikā skolēnos tiek attīstīta radošā un kritiskā domāšana, veicināta izpratne par mākslas un vēstures procesiem un to saistību. Dalībnieki ir aicināti saskatīt līdzīgo un atšķirīgo, kā arī formulēt un izteikt viedokli. Iekļautās tēmas – mākslas un kultūras vēsture, mākslas un vizuālās mākslas terminoloģija, sabiedrība, personības. Apskatāmās tēmas var tikt pielāgotas grupas interesēm.

Plašāk par norisi: www.lnmm.lv.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ir lielākā profesionālās mākslas krātuve valstī, kas ieņem nozīmīgu vietu kultūras vērtību uzkrāšanā, saglabāšanā, popularizēšanā Latvijā un ārvalstīs. Tas regulāri organizē mākslas izstādes, izglītojošas aktivitātes un kultūras pasākumus.