Muzejpedagoģiskā nodarbība “Koka spiedogu apdruka”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Izglītības programmu kuratori

E-pasts:

dmdm@lnmm.lv

Tel. nr.:

60001328

Nozares:

Vizuālā māksla, Dizains, Kultūras mantojums

Koka spiedogu darbnīca ir praktiska nodarbība ar mērķi iepazīt senu audumu apdrukas tehniku un tās plašo pielietojumu tekstila dizainā tekstilmākslinieka vadībā.

Nodarbības sākumā skolēni izzina audumu apdrukas tehnikas dažādos veidus un to izcelšanos, koka spiedogu izmantošanu latviešu tautas amatnieku darinājumos, kā arī iepazīst mākslinieka Anša Cīruļa radošos eksperimentus.

Praktiskajā daļā dalībnieki apgūst tehnikas pamatus un rada savas kompozīcijas, strādājot gan ar autentiskiem Indijas un Turcijas koka spiedogiem, gan tādiem, ko pēc Anša Cīruļa motīviem darinājuši latviešu amatnieki. Noslēgumā skolēni demonstrē savu rezultātu, novērtējot koka spiedogu sniegtās daudzveidīgās iespējas audumu apdrukā.

Plašāk par norisi: www.lnmm.lv

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs apzina, uzglabā, pēta un popularizē Latvijas lietišķās mākslas un dizaina vērtības. Muzejs regulāri veido aktuālas un vērienīgas izstādes, radoši izmantojot savu un citu muzeju krājumus, iepazīstinot sabiedrību ar dekoratīvi lietišķās mākslas un dizaina vēsturi, tagadni un nākotni. Muzejs atrodas bijušajā Svētā Jura baznīcā, kas tika celta 1204. gadā un ir senākā saglabājusies mūra ēka Rīgā.