Laikmetīgās mākslas skola: “Komikss kā stāsta veidošanas paņēmiens, runājot par sarežģītām tēmām” ar mākslinieci Viviannu Mariu Staņislavsku

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Izbraukumā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Andris Freibergs

E-pasts:

andris@lcca.lv

Tel. nr.:

25265485

Nozares:

Vizuālā māksla

Nodarbības laikā tiek meklētas atbildes uz jautājumiem: “Kā sarežģīto un komplicēto pateikt uzreiz skaidri un uzskatāmi?” un “Kā atmest lieko un runāt tikai par svarīgo, bet tā, lai tas joprojām ir aizraujoši?”.

Māksliniece Vivianna Maria Staņislavska savā radošajā nodarbībā skolēnus iepazīstina ar komiksu – gan kā mākslas formu, gan aktīvisma un aktuālu tēmu rīku, ar ko sarežģīto pastāstīt saprotamā veidā.

Nodarbības laikā tiek rādīti piemēri, kā laikmetīgā māksla uzdod nozīmīgus jautājumus, un kā tieši komikss uz tiem sniedz atbildes, kurās apvienots radošais un politiski svarīgais.

Nodarbību veido vairākas daļas. Tās ir sarunas ar skolēniem par tiem šobrīd aktuālām problēmām – priekšstatiem, uztraukumiem un cerībām, arī personīgi svarīgo. Radošajā daļā skolēniem ir iespēja apgūt komiksu veidošanas pamatprincipus un radīt savu grafisko stāstu par īpašu, sev tuvu tēmu.

Māksliniece pielāgo nodarbības dinamiku un procesus skolēnu gatavībai un spējām, tādējādi noslēgumā radot individuālas mazās komiksu grāmatiņas (zīns) vai oriģinālu kopējo grāmatu.

*Nodarbība paredzēta 8.–12. klašu skolēniem.

Papildu informācija

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar laikmetīgās mākslas jomā aktīvi strādājošiem māksliniekiem izveidojis tematisko darbnīcu ciklu laikmetīgās mākslas iepazīšanai par sociāli aktuālām tēmām.

Plašāk par nodarbību un tematisko darbnīcu ciklu “Laikmetīgās mākslas skola”: www.lcca.lv.

Nodarbība tapusi ar Valsts kultūrkapitālā fonda 2020. gada mērķprogrammas “Programmas “Latvijas skolas soma” satura radīšana” atbalstu.