Laikmetīgās mākslas skola: Eksperimentālā nodarbība “Citi redzēs, ka uztraucos” ar mākslinieci Evu Vēveri

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Izbraukumā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Andris Freibergs

E-pasts:

andris@lcca.lv

Tel. nr.:

25265485

Nozares:

Vizuālā māksla

Nodarbība piedāvā strādāt ar šobrīd aktuālu tēmu “trauksme”, darbojoties ar ilgstošu mākslas pavadoni – papīru. Tajā notiek aktīva dažādu mūsdienu mākslas formu iepazīšana – telpiska instalācija, objektu un plakātu māksla, manifests.

Mākslas nodarbībā skolēni iesaistās radošos procesos – eksperimentos. Katrs no tiem balstīts kādā ar trauksmi saistītā tēmā: izolācija, bezspēcība, informācija, transformācija, līdzsvars. Tas dažādā intensitātē ļauj mijiedarboties ar papīru un materialitāti: no ļoti trauksmainiem veidiem – plēst, ņurcīt, burzīt, griezt – līdz apzinātām un mierīgām darbībām – līmēt, locīt, veidot, darboties ar tekstu un attēlu.

Pārsātinātā digitālā mediju telpa un sociālie tīkli, atsvešinātība, mācību izaicinājumi, draugu un simpātiju domas, ķermeņa izmaiņas – mūsdienu skolēna dzīve ir pilna turbulences, bet māksla ir vieta, kur viss sarežģītais tiek atšķetināts, apskatīts citādi un pārradīts.

Nodarbības mērķis ir saprast, kā mēs izjūtam trauksmes sajūtu ķermeniski un emocionāli. Kā par to domājam? Kā tas var kļūt par mākslas darba daļu? Tā ir dinamiska, nodarbībā tiek spēlēti īpaši tai komponēti skaņdarbi. Noslēgumā top liela mēroga telpiska instalācija no radītajiem objektiem.

Papildu informācija

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs kopā ar laikmetīgās mākslas jomā aktīvi strādājošiem māksliniekiem izveidojis tematisko darbnīcu ciklu laikmetīgās mākslas iepazīšanai par sociāli aktuālām tēmām.

Plašāk par nodarbību un tematisko darbnīcu ciklu “Laikmetīgās mākslas skola”: www.lcca.lv.

Nodarbība tapusi ar Valsts kultūrkapitālā fonda 2020. gada mērķprogrammas “Programmas “Latvijas skolas soma” satura radīšana” atbalstu.