Muzejpedagoģiskā nodarbība “Ekspozīcija krājumā un krājums ekspozīcijā”

Norises laiks:

Pēc pieprasījuma

Norises vieta:

Kultūras institūcijā

Klašu grupa:

5.–9., 10.–12. klase

Saziņai:

Daiga Jamonte

E-pasts:

daiga.jamonte@lu.lv

Tel. nr.:

67034011

Nozares:

Kultūras mantojums

Nodarbība iepazīstina skolēnus ar divām no trim nozīmīgākajām muzeju kā atmiņas institūciju funkcijām: krājuma saglabāšana un ekspozīcijas veidošana.

Nodarbība plānota trijās daļās. Pirmajā daļā skolēni tiek iepazīstināti ar krājuma izveidi, tā glabāšanas un eksponēšanas apstākļiem Latvijas Universitātes (LU) Muzeja Botānikas un mikoloģijas kolekcijās. Tālāk notiek ekspozīcijas tematikas izvēles, noformējuma un krājuma eksponēšanas daudzveidības iepazīšana LU Muzeja Zooloģijas kolekcijās.

Noslēgumā seko praktiskā daļa, kurā skolēni aicināti iejusties kāda muzeja speciālistu lomā un veidot nelielu izstādi no muzeja speciālistu krājumā atlasītiem priekšmetiem un anotācijām. Skolēni izvēlas izstādes tematiku, priekšmetu atlases principus un izvietojumu, kā arī izstādes nosaukumu. Tas tiek veikts ar muzeja darbinieku atbalstu, apgūstot dažādas pieejas vienu un to pašu materiālu eksponēšanā.

*Ja nodarbībā piedalās vairāk nekā 15 skolēnu, tad tiek veidotas divas izstādes veidošanas grupas, kas darbojas ar atšķirīgiem krājuma priekšmetiem.